Vezi toate noutăţile

4 semne că este timpul să te consulte un medic dermatolog

4 semne că este timpul să te consulte un medic dermatolog

Dacă simți că acneea îți afectează grav viața socială sau este o problemă cronică pe care nu o poți controla, nu încerca să o gestionezi pe cont propriu. Dermatologii sunt special instruiți pentru a trata afecțiunile pielii și pot ajuta în tratarea acneei, indiferent cât este de severă. Și când vine vorba de a decide când este timpul să vezi un dermatolog, ai încredere în tine. Dacă simțiți că este timpul, înseamnă că așa este. Pharmacore® Acne Control îți prezintă patru semnale de alarmă, pentru a te ajuta să îți dai seama mai ușor dacă este momentul să te vadă un specialist.

1. Tratamentele fără prescripție medicală nu funcționează sau au încetat să mai aibă efecte

Sună familiar? Investești în diverse produse, le încerci, unele funcționează la început, apoi acneea revine, uneori și mai agresivă. Continui și schimbi produsul. Este o mare risipă de bani și nu produce rezultate.  Dacă utilizarea consistentă a tratamentelor fără prescripție medicală și spălarea în mod regulat a feței nu dă rezultate, următoarea oprire ar trebui să fie la dermatolog. Ei au acces la tratamente mai puternice și pot prescrie medicamente, cum ar fi antibioticele și  pilulele contraceptivetoate, acestea putând fi alternative eficiente atunci când altceva nu pare să funcționeze. Medicul dermatolog îți va pune câteva întrebări pentru a stabili cauza pentru care acneea nu se vindecă și va adapta tratamentul după nevoile tale.

2. Te confruntați cu acnee pentru prima dată

Este o idee bună să vizitezi un dermatolog dacă ai avut pielea curată toată viața și brusc s-a declanșat acneea. Cauzele sunt diverse, de la modificări hormonale și sarcină, până la stres. Un medic va ști să pună întrebările potrivite pentru a găsi cauza acneei și apoi va veni cu soluții. De asemenea, este deosebit de important să consulți un medic dacă tocmai ai început să iei un medicament nou sau ai avut parte de alte modificări importante ale sănătății sau ale vieții.

3. Aveți acnee chistică

Acneea chistică este dureroasă, pentru că prezintă inflamări care se instalează adânc, sub piele. Acest tip de acnee apare pe față, piept, spate și pe brațe. Acesta este un motiv major pentru care este important să vedeți un dermatolog, pentru că vă poate ajuta în prevenirea altor daune. Este unul dintre cele mai grele tipuri de acnee pentru a fi tratată și lasă cicatrici inestetice pentru toată viața. Tratamentul implică de obicei antibiotice, pilule contraceptive sau alte medicamente eliberate pe bază de rețetă.

 

4. Acneea dăunează stimei de sine

Ai pierdut speranța că pielea ta va fi din nou fără acnee? Întreabă-te dacă ți s-a întâmplat să refuzi invitații la evenimentele sociale, eviți oglinzile și nu permiți să fii fotografiat/ă instant. Acestea sunt semne că acneea are un impact semnificativ asupra imaginii de sine. Acneea severă poate duce la anxietate, depresie și alte probleme de sănătate mintală. Deoarece acneea apare în primul rând pe față - primul lucru pe care oamenii tind să-l vadă - îi face pe oameni să se simtă jenat și rușinați de felul în care arată. În timp, acest lucru distruge încrederea în sine și conduce la o diminuare a calității vieții.

Pentru cei care se confruntă cu acneea, indiferent de gradul de severitate, Pharmacore®Acne Control a creat o gamă completă de tratament, fără efecte secundare, care conține gel de curățare, mască hidratantă, gel tratament, cremă tratament, spray pentru corp și tratament oral. Aceste produse pot fi complementare unui tratament cu prescripție medicală recomandat de medic, pentru că reglează excesul de sebum și reînvață glandele sebacee să producă sebum.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!