Vezi toate noutăţile

Acneea, o afecțiune a pielii care nu ține cont de vârstă

Acneea, o afecțiune a pielii care nu ține cont de vârstă

Te-ai gândit că odată cu depășirea vârstei adolescenței problemele provocate de acnee vor lua sfârșit? Deși cei mai multi dintre noi privim acneea ca pe o afecțiune care se manifestă în perioada adolescenței, studiile arată că până la 25% dintre adulți se confruntă cu această boală.

Se știe că acneea este o afecțiune a pielii care se manifestă prin apariția a numeroase coșuri la nivelul feței și care afectează în special adolescenții. Cu toate acestea, studiile din ultimii ani ale specialiștilor demonstrează că adulții pot să fie și ei afectați.

Problema hipersecreției glandelor sebacee este de multe ori provocată de schimbările hormonale care încep să  apară în cazul fetelor de la vârsta de 10-11 ani, iar în cazul băieților de la 11-12 ani. Deși se manifestă prin apariția punctelor negre și a coșurilor cu aspect de noduli rosii, durerosi si care uneori elimină o secreție galbenă, acneea nu este o afecțiune de cauză infecțioasă. Acneea este o boală dermatologică provocată în principal de hipersecreția glandelor sebacee, care înfundă porii, pentru că este depăşită capacitatea lor de evacuare.

Cu toate acestea, trebuie să știm că sebumul este benefic pielii, determinând impermeabilitatea pielii, ajutând-o să își păstreze un aspect natural, fără aspect uscat sau creponat. Sebum se secretă în exces și în cazul adulților, cu vârste cuprinse între 20-40 ani. La adult cauzele acneei sunt cel mai frecvent cauze hormonale sau poate apărea acneea legată de o îngrijire inadecvată a pielii. Stresul şi poluarea sunt factori care au fost luaţi în considerare de studii mai noi şi se pare că aceştia au un impact destul de important în perpetuarea acneei la adulţi.  

Statisticile demonstrează că, pe parcursul vieții, femeile sunt mai predispuse la a dezvolta acnee deși, în timpul adolescenței, băieții depășesc numărul fetelor afectate de aceasta afecţiune. Această statistică ia în calcul persoanele cu vârsta cuprinsă între 10-40 ani.  

Alte studii susțin că orice persoană s-a confruntat cel puțin a dată în viață cu problema acneei, chiar dacă nu a dat importanță fenomenului și nu l-a tratat corespunzător. De aceea, Pharmacore® Acne Control îți recomandă un stil de viață sănătos dar, mai ales, un ritual de îngrijire zilnică. Gama completă de produse  Pharmacore® Acne Control conține gel de curățare, mască hidratantă, gel de taratament, cremă tratament, sprey pentru corp și te poate ajuta să îți menţii tenul curat, sanătos și luminos, fără urme de puncte negre sau de acnee.

Învață să ai încredere în tine alaturi de Pharmacore® Acne Control! Ai grijă de tenul tău, ai grijă de tine și vei vedea că acneea va aparține doar trecutului.

 

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!