Vezi toate noutăţile

Acneea a trecut, dar semnele din acnee încă te țin în casă?

Acneea a trecut, dar semnele din acnee încă te țin în casă?

Orice persoană care s-a confruntat cu problema acneei cunoaște din propria experiență cât disconfort creează această boală. Disconfortul nu este doar de ordin fizic ci, în multe cazuri, este mult mai puternic cel psihic. Dacă manifestările acneei din perioada de erupție te împiedică să ieși din casă, îți crează o stare de nesiguranță și anxietate, cu siguranță abia aștepți să vezi efectele tratamentului, însă trebuie sa te asiguri că nu vor rămâne și cicatrici. Ce este de făcut, în acest caz?

Cu siguranță soluția nu este să te ascunzi în spatele cortinei sau să renunți la activitățile din weekend cu prietenii tăi. Trebuie să înveți să ai încredere în tine, să știi că ești o persoană puternică indiferent de situație și să găsești soluții.

Un pas extrem de important este să te simți bine cu tine însuți. Nu trebuie să ne rușinăm de imperfecțiunea corpului nostru. Această stare de nesiguranță este amplificată de tot felul de mituri ale frumuseții, mituri care se demontează zi de zi. Tot în perioada adolescenței se insistă pe mitul persoanelor perfecte. Perfecțiunea este dictonul principal care ne ghidează viața, dar de fiecare dată apar mici detalii care ne demonstrează că nu suntem perfecți. În realitate, trebuie doar să pastrăm un echilibru. Imperfecțiunile pe care le vezi tu pot fi frumoase în ochii altor persoane.

Pasul doi este curățarea corectă a tenului. Cu siguranță știi una dintre principalele reguli ale igienei, pe care o tot auzim de când suntem mici: trebuie să te speli pe față în fiecare dimineață și seară, atât pentru a înlătura machiajul, cât și praful din timpul zilei. Ei bine, important este și modul în care alegi produsele de igienă/curățare. De exemplu, un săpun care usucă pielea poate să agraveze acneea.

Pasul trei: hidratarea eficientă. Tenul tău trebuie să fie hidratat, dar nu trebuie să îl încarci. Atunci când faci exces de produse cosmetice, blochezi porii, iar pielea ta este împiedicată să respire. Prin urmare, crești riscul apariției punctelor negre. După cum spuneam, este important să păstrezi echilibrul.

Masca de hidratare și gelul de curățare de la Pharmacore Acne Control oferă tratamentul complex. Masca hidratantă Acne Control favorizează vindecarea zonelor roșii inflamate și scade riscul de cicatrici datorită compoziției bogate în colostru și factori antiinflamatori, iar gelul de curățare este un produs complementar, care asigură curățarea eficientă, fiind recomandată utilizarea dimineața și seara.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!