Vezi toate noutăţile

Acneea în sarcină

Acneea în sarcină

Acneea nu trebuie lăsată să își facă de cap, chiar dacă apare din cauza sarcinii, deoarece există soluții pentru atenuarea exploziei coșurilor, imediat după această perioadă!

Principalele cauze ale acneei în sarcină sunt provocate de fluctuațiile hormonale (în special creșterea nivelului progesteronului, care stimulează glandele să elibereze secrețiile seboreice care cauzeaza apariția coșurilor).

O viitoare mămică ar trebuie să știe că majoritatea tratamentelor și produsele antiacnee sunt interzise în sarcină. Asta înseammnă doar că în sarcină, acneea se tratează diferit!  Există multe măsuri și produse uzuale care se folosesc frecvent în combaterea acneei, dar care sunt interzise când ești gravidă, din cauza ingredientelor pe care le conțin și a efectelor negative pe care acestea le pot avea asupra dezvoltării fătului.

Vestea tristă în această situație este că nu există nicio soluție pentru prevenirea acneei în sarcină, însă poți lua câteva măsuri sigure și simple pentru a limita afecțiunea și pentru a ameliora aspectul inestetic. O metodă bună de a lupta împotriva acestei afecțiuni este să te îngrijești corect și responsabil de pielea ta. Spală-te pe față și pe corp de cel puțin două ori pe zi, cu apă și săpun pentru piele sensibilă. Atunci când îți usuci pielea după duș, tamponeaz-o ușor cu un prosop. Este important să continui să îți hidratezi pielea dupa fiecare baie, dar să fii atentă la ce produse folosești. Loțiunile sau cremele de corp grase, bazate pe uleiuri, încarcă pielea și agravează acneea deja existentă. Același lucru este valabil și în cazul produselor de machiaj și îngrijire a tenului. Alege produse pe a caror etichetă scrie ca sunt noncomedogenice.  Nu pune mâna pe zonele afectate, decât atunci când te speli sau te dai cu cremă. De asemenea, alimentele pe care le consumi te pot ajuta să reduci inflamația de la nivelul pielii. Consumă cât mai multe alimente bogate în vitamina A, esențială pentru sănătatea pielii. Printre cele mai recomandate sunt peștele, ouăle sau morcovii.

În plus, este recomandat să stai cât mai departe de produse alimentare rafinate industrial și să limitezi alimentele cu multe zaharuri.

Pharmacore® Acne Control te sfătuiește să ceri întotdeauna sfatul medicului care se ocupă de sarcina ta. Medicul tău va ști exact dacă produsele la care te gândești sunt riscante pentru sarcina sau nu și te va îndruma spre opțiuni sigure și eficiente. După sarcină, folosește cu încredere produsele din gama Pharmacore Acne Control!

 

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!