Vezi toate noutăţile

Cum eviți agravarea acneei în sezonul cald

Cum eviți agravarea acneei în sezonul cald

 

A venit sezonul cald, iar plimbările la mare au devenit un obicei de relaxare pentru fiecare dintre noi. În special femeile tind să stea cât mai mult la plajă, transformându-și pielea albă într-una ciocolatie, perfectă pentru rochiile vaporose din satin și voal. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o adresăm ar fi: oare știm cu adevărat ce presupune expunerea la soare și ce efecte are asupra pielii noastre, mai ales în cazul în care suferim de acnee?!

Trebuie în primul rând să știm că pe lângă efectele benefice, puține la număr, pe care soarele le are asupra organismului nostru (declanșarea sintezei vitaminei D în piele, apariția bunei dispoziții, tratament în anumite boli dermatologice, cum ar fi psoriazis)  acesta are și efecte negative care ajung să se observe în timp. Unul dintre cele mai cunoascute efecte negative este îmbătrânirea prematură a pielii numită ,,fotoîmbătrânire”, cauzată de distrugerea accelerată a unei importante proteine din derm, numită collagen. 

În timp, apar riduri adânci care nu dispar la întinderea pielii si găsim totodată și zone cu aspect străveziu, albicios care alternează cu cele pistruiate puternic. Să nu uităm de apariţia petelor pigmentare, care nu mai pot fi îndepărtate decât la medic prin diferite tipuri de tratament sau de creşterea riscului de a dezvolta tumori de piele legate fie de leziuni de genul aluniţelor pre-existente sau pot apărea chiar leziuni noi, pe o piele care anterior era curată.

Când vine vorba că soarele ar face ca acneea să dispară, putem spune că acesta este doar un mit care conduce oamenii în eroare, agravându-și și mai tare problemele tenului. Din contră, soarele este responsabil pentru exacerbarea acneei, iar multe dintre persoanele cu tenul afectat cred că expunerea la solar ar avea alte efecte decât cele ale soarelui. În acest context, expunerea la solar conține ultraviolete artificiale care nu fac bine deloc pielii. Ceea ce trebuie să știm e că expunerea îndelungată sau bruscă declanșează erupţii noi, fără să le calmeze pe cele preexistente, crescând riscul de dezvoltare a cancerului de piele.  

În schimb, o cauză sigură a agravării leziunilor de acnee este stoarcerea coşurilor, care duce la revărsarea de sebum iritant în pielea înconjurătoare leziunii. Leziunea se suprainfectează, iar inflamaţia activează şi alţi foliculi din jur, grupând astfel leziunile. În plus leziunile expuse la soare determină pigmentarea maronie a zonelor respective.  Exprimarea sau stoarcerea unui cos crește de aproximativ 3 ori riscul de a se forma o cicatrice persistentă pe zona respectivă.

Produsele din gama Pharmacore Acne Control ajută în lupta cu acneea și, de asemenea, încurajează persoanele predispuse la astfel de afecțiuni ale pielii să se ferească de razele directe ale soarelui. Protecția la soare se poate face cu ochelari, pălării și cremă de protecție.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!