Vezi toate noutăţile

Acneea – predispoziție genetică sau nu?

Acneea – predispoziție genetică sau nu?

Mulți dintre noi ne-am întrebat dacă acneea este o boală genetică și, din păcate, anumite studii au arătat că, într-adevar, acesta este și tristul adevăr.

S-a constatat că dacă părinții unui copil prezintă cicatrici destul de vizibile de acnee (semn că a avut probleme grave în adolescență), cel mai probabil, descendenții vor avea același tip de ten problematic (ca și părintele care a avut această boală), în cazul în care nu urmează un tratament. Cu toate că a trecut mult timp de când studiile genealogice au arătat că formele severe de acnee se transmit de la parinți la urmași, evidențiind existența unui determinism genetic, încă nu s-a aflat care este cauza acestei boli ereditare. Au fost făcute unele cercetări care au dovedit că în unele familii se află o mutație genetică ce determină apariția afecțiunii.

Acneea este o problemă care afecteaza foarte mulți oameni, atât tineri cât și adulți, însă nu trebuie să ne impacientăm, deoarece această afecțiune se poate trata. Tratamentul trebuie început precoce și cel mai important, trebuie să fie recomandat de medicul dermatolog pentru a avea rezultate vizibile. Nu trebuie uitat faptul că este nevoie să continuăm un anumit program de îngrijire a pielii și după vindecarea bolii.

Studii:

„Patogeneza acneei nu a fost încă elucidată, dar puține date din studiile făcute pe familii sugerează  prezenţa eredităţii familiale  (Goulden et al, 1999a, b). Câteva studii pe gemeni au fost publicate anterior investigării genetice a acneei. Un studiu de Friedman raportează estimările eredității ridicate pentru acnee la gemeni, date luate dintr-un  registru de gemeni din Statele Unite (Friedman, 1984). Diagnosticul de acnee a fost evaluat din dosarele medicale nestandardizate de la fiecare geamăn  dintr-o pereche, dar gemenii nu au fost intervievați pentru studiu. Un raport preliminar unui studiu recent asupra gemenilor care suferă de acnee a arătat, de asemenea, estimări ereditare foarte mari la gemeni adolescenți cu acnee recrutaţi dintr-un  registru australian de gemeni (Kirk et al, 2001). Un studiu ce investiga excreția de sebum la 40 de perechi de gemeni adolescenţi cu acnee a constatat corelații mai mari între monozigoţi si dizigoţi, dar numerele au fost mici (Walton et al, 1988). Proporția de acizi grași  ramificaţi în esteri de ceară sebacee, de asemenea, a fost raportată a fi corelată mai mult la gemeni monozigoţi comparativ cu dizigoţii.” (Stewart et al, 1986).

Cele doua studii combinate, cel efectuat pe gemeni și cel transversal suprapus au fost înființate pentru a investiga factori de risc cu potențial de mediu, hormonal și metabolic, dar și factori de risc genetic în cauzarea acneei folosind mostre de la femei caucaziene, perechi de gemene monozigotice și dizigotice de pe teritoriul Marii Britanii. Au fost colectate și date despre alte afecțiuni comune, cum ar fi eczemele și psoriazisul, dar rezultatele pentru acest studiu vor fi publicate separat. Având în vedere legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice (SOPC), posibile asocieri cu variabile bazate pe cauze hormonale cum ar fi istoria reproducătoare, lipidele, metabolismul (colesterol, trigliceride, lipoproteine cu densitate mare și apolipoproteina A1) și nivelurile de glucoza au fost ,de asemenea, investigate.”

Așadar, nu putem fi siguri 100% că acneea este sau nu ereditară, dar poate fi una din nenumăratele cauze pentru care suferiți de acnee. Pharmacore® Acne Control susține persoanele care se confruntă cu astfel de probleme prin informațiile prețioase și prin calitatea produselor pe care le promovează!

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!