Vezi toate noutăţile

Frecvența cu care schimbi lenjeria de pat are legătură cu acneea?

Frecvența cu care schimbi lenjeria de pat are legătură cu acneea?

Se spune că aproximativ 1,5 milioane de celule moarte ajung în lenjeria de pat și pot dăuna grav sănătății, dacă nu este schimbată la timp. Acestora li se adaugă sebum, transpirație, salivă, resturi de mâncare sau alte secreții, care reprezintă o sursă de hrană pentru acarieni. Aceste microorganisme se înmulțesc pe pat și pot provoca alergii grave, precum astm, rinită, iritații ale pielii, acnee.

V-ați întrebat vreodată de ce, chiar dacă vă curățați bine fața înainte de culcare, vă treziți cu tenul încărcat și gras? Acest fapt poate fi cauzat de lenjeria de pat pe care s-au acumulat bacterii și alte substanțe uleioase, cum ar fi sebumul transferat de pe păr.

Ca orice obiect care transferă murdărie pe piele, perna poate fi cauza acneei mecanice. Acneea mecanică este orice tip de acnee care este rezultatul unor materiale sau obiecte care vă ating fața și o infectează.

Dacă obișnuiți să folosiți produse cosmetice și tratamente uleioase pentru păr, acestea se ating de suprafața pernei și se transferă pe față.  În acest caz, porii se blochează, iar acneea se agravează.

Ce puteți face?

  1. Spălați-vă fața în fiecare seară cu produse specializate. Asigurați-vă că ați consultat un dermatolog pentru a vă evalua pielea și pentru a recomanda cel mai bun tratament pentru curățare.

  2. Folosiți fețe de pernă realizate din țesături naturale. Aceste materiale respiră mai bine și transferă mai puțin ulei.

  3. Schimbați fața de pernă la fiecare 2-3 zile și evitați utilizarea balsamului de țesături pe fața de pernă.

Uneori, lucrurile mici pot face cea mai mare diferență, iar igiena lenjeriei de pat ar putea fi una dintre problemele care îți întrețin acneea! Produsele din gama completă Pharmacore®Acne Control îți sunt alături pentru a te scăpa de această afecțiune cu produse specializate, precum gel de curațare, mască, spray de corp, cremă de față și tratament oral.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!