Vezi toate noutăţile

Ce trebuie să știi despre acneea vulgară

Ce trebuie să știi despre acneea vulgară

Acneea este cea mai frecventă boală a pielii la adolescență. Aproximativ 60% dintre adolescenții afectați de acnee au o formă ușoară și folosesc produse anti-acnee fără prescripție medicală și fără a consulta un medic. Restul de 40% sunt pacienții cu acnee care sunt sub tratament specializat.

Cursul acneei poate fi acut sau cronic, manifestările sale pot apărea în valuri, uneori cu o inflamație gravă care poate duce rapid la formarea de cicatrici. Acneea are adesea consecințe emoționale grave. Din fericire, variantele de tratament sunt mult mai bune decât în ​​trecut, datorită unor noi abordări ștințifice și a unor produse cu eficientă dovedită clinic.

Diferitele grade de severitate, formele acute și cronice, numeroase subtipuri și un spectru larg de modalități de tratament, toate contribuie la definirea și clasificarea acneei. Publicul larg și mulți non-dermatologi consideră acneea o boală ușoară care se rezolvă spontan într-o perioadă de câteva luni până la doi ani.

Acneea vulgară ușoară la adolescență nu este, în general, greu de tratat. În contrast, formele medii sau  severe prezintă adesea o provocare terapeutică, deoarece sunt asociate cu diferite tipuri de leziuni cu risc mare de cicatrici și chiar tulburări emoționale, în unele cazuri. În funcție severitatea acneei, tratamentele pot fi doar topice (în cazul acneei ușoare) sau o asociere de tratamente topice și orale în forme medii și severe.

Un sondaj efectuat pe 504 de clienți din 48 de farmacii din Germania a arătat că, în alegerea produselor pentru tratarea acneei, 35% dintre pacienții cu acnee ușoară s-au tratat după sfatul unui farmacist (22,5%), al unui alt individ (3,3%) sau bazându-se pe judecata proprie (9,2%). Această formă ușoară de acnee, numită uneori "acnee fiziologică" cu relativ puține "coșuri" și "puncte negre", reprezintă 60% din cazuri și răspunde bine la produsele fără prescripție medical cu condiția ca acestea să fie utilizare corect și pe o perioadă de timp de câteva luni (minim trei luni).

În schimb, celelalte persoane, care prezintă o acnee severă necesită un tratament medical. Acestea sunt administrate în principal de către dermatologi (93%), dar și de medicii generaliști (6,3%) și pediatriI.(0,6%).

Produsele din gama completă Pharmacore® Acne Control sunt eficiente pentru toate formele de acnee, fără a avea efectele secundare ale altor tratamente. Acestea pot fi utilizate ca tratament unic în forme ușoare și chiar medii de acnee și pot fi associate tratamentelor medicamentoase în forme medii sau severe de acne. De asemenea, aceste produse refac bariera naturală a pielii care se reechilibrează, iar semnele din acnee încep să dispară după 2- 3 săptămâni. Folosite în orice etapă a tratamentului dermatologic, păstrează rezultatele pe termen lung și pot fi găsite în mai multe variante: gel de curățare, gel tratament, cremă tratament, mască hidratantă, spray de corp și supliment oral.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!