Vezi toate noutăţile

Cum învățăm să ne apreciem la adevărata valoare?

Cum învățăm să ne apreciem la adevărata valoare?

S-ar putea să aveți o mulțime de motive pentru care să fiți fericiți, dar să nu fiți întotdeauna conștienți de valoarea acestora. Uneori, complexele, frustrările sau poate unele lipsuri ne fac să ne canalizăm energia negativă asupra acelui lucru și uităm să fim recunoscători pentru ceea ce este bun. Există doar un singur lucru pe care îl puteți face: să prețuiți ceea ce aveți și să încercați să rezolvați conflictele interioare sau afecțiunile fizice cu răbdare și, foarte important, asumat.


Persoanele care învață să se aprecieze și sunt recunoscătoare pentru ceea ce sunt și ce au sunt mult mai mulțumite inclusiv de relațiile cu prietenii și familia. Sunt mai fericite, mai puțin deprimate și mai puțin stresațe. Asta se întâmplă pentru că simt controlul vieții lor, au o înaltă stimă de sine și se descurcă mai bine atunci când lucrurile devin grele.

Dar cum învățăm să nu picăm în capcana de a ne subestima?

 

  1. Apreciați punctele tari și conștientizați slăbiciunile

Poate fi ușor să vă apreciați punctele forte - simțul umorului, generozitatea sau abilitățile analitice, de exemplu. Și este, de asemenea, ușor să observați că aveți diferite trăsături de personalitate pe care le percepeți drept slăbiciuni - poate că vă enervați ușor sau sunteți mereu în întârziere la întâlniri.

Faceți o listă cu toate punctele forte. Includeți trăsăturile cele mai importante ale personalității voastre - cum ar fi răbdarea, până la lucrurile mici la care vă simțiți bine - cum ar fi dansul, cititul sau gătitul. Citiți lista și vedeți câte calități aveți!

Acum, faceți o listă cu toate slăbiciunile. Scrieți lucruri care nu vă plac la personalitatea voastră. Gândiți-vă la modalități prin care ați putea vedea aceste slăbiciuni ca fiind pozitive. De exemplu, spuneți că una dintre slăbiciuni este de a crede că vorbiți prea mult. Ați putea să rearanjați acest lucru într-un mod pozitiv: ,,Îmi este ușor să-mi exprim opinia"; ,,Sunt prea sensibil" ar putea fi transformat în ceva pozitiv prin ideea "Simt empatie pentru ceilalți".

  1. Rămâneți sincer față de propria persoană

Pentru a vă aprecia și pentru a vă accepta, este important să știți cine sunteți. Ar putea fi util să vă identificați valorile personale. Cunoașterea a ceea ce este important, a ceea ce vă place și luarea deciziilor pe baza valorilor personale vă ajută să deveniți autentici. Asigurați-vă că sunt valorile voastre și nu valorile prietenilor sau ale familiei.

O listă concretă a valorilor vă poate ajuta să recunoașteți când nu sunteți autentic pentru valorile voastre. S-ar putea să simțiți că unii oameni nu vă vor mai plăcea atunci când vă manifestați personalitatea, însă aceasta capcană ne poate pune piedici în a evolua. Ar fi util să explorați aceste sentimente cu un terapeut sau prin scrierea unui jurnal.

 

  1. Evitați comparațiile

Compararea cu ceilalți vă poate face să vă simțiți descurajați. Rețineți că, în general, vedeți doar o bucată din viața cotidiană a celorlați (în special pe social media). Comparându-vă cu cineva care pare să aibă ceea ce doriți vă veți crea dezamăgire în raport cu propria viață, când, de fapt, poveștile celorlați pot fi create pe aparenţe.

Cel mai bine este să vă măsurați creșterea prin compararea cu cine ați fost în trecut. De exemplu, gândiți-vă la viața voastră acum 10 ani. Ați dobândit noi abilități, noi relații? Dacă simțiți că ați stagnat, evaluați cum puteți aduce unele schimbări pozitive. De asemenea, dacă visați să obțineți o promovare la locul de muncă în câțiva ani, de exemplu, ce puteți face astăzi pentru a începe să faceți progrese către atingerea obiectivelor. Lucrul spre un scop vă poate ajuta să vă simțiți că aveți controlul vieții voastre.

  1. Asumați-vă riscuri

Ieșirea din zona de confort poate părea ceva destul de riscant. Dar riscul - fie că este vorba de o nouă activitate, o întâlnire cu o persoană care vă atrage atenția, sau chiar încercarea unei rețete noi, vă poate ajuta să aflați mai multe despre ceea ce sunteți capabil să realizați. Aplicați abilitățile, cunoștințele și tenacitatea pe care probabil că nu ați știut-o. Depășirea acestor provocări vă poate ajuta să vă construiți o altă părere despre propria persoană.

 

  1. Caută soluții pentru probleme

Fiecare dintre noi avem unele probleme în viață. În cea mai mare parte, le putem rezolva rapid fără prea multe probleme. Pentru cele care s-au sedimentat în adâncul nostru și ne macină tacit, este important să realizăm că există o problemă. Deoarece problemele pot provoca anxietate, mulți oameni vor încerca să le evite, să le ignore sau să le amâne.

De exemplu, persoanele care suferă de acnee se pot simți de multe ori complexate și deznădăjduite. Pentru că soluțiile afecțiunilor de acest fel stau mereu în mâinile experților, Pharmacore® Acne Control a creat o gamă completă de produse care vă vor ajuta să țineți leziunile provocate de acnee sub control și să le tratați din interior cu ajutorul suplimentului alimentar Pharmacore® Acne Control oral, dar și a altor produse, precum gelul de curățare, crema tratament, gelul tratament, masca sau spray-ul de corp.

Nu uita! Pentru ca viața ta să se schimbe, trebuie să acționezi!

 

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!