Vezi toate noutăţile

Cât de bine îți cunoști tenul?

Cât de bine îți cunoști tenul?

Pentru o îngrijire adecvată este important să ne cunoaștem tipul de ten, însă nu este un lucru ușor, pentru că tenul are parte de numeroase schimbări, odată cu trecerea timpului. În același timp, fără să ne înțelem probleme tenului, nu vom putea să alegem corect produsele de îngrijire.

În majoritatea cazurilor, tipul de ten este cauzat de predispoziția genetică, însă și anumite obiceiuri de îngrijire și curățare a pielii pot influența modul în care se comportă. De aceea, un consult de specialitate la medicul dermatolog este cea mai bună soluție pentru a primi un diagnostic de încredere și un tratament personalizat.

Este important să cunoaștem că tipurile de piele pot varia în funcție de o combinație de factori, printre care:

  • Conținutul de apă - afectează confortul și elasticitatea pielii;

  • Conținutul de lipide (ulei) - afectează tenul și nutriția pielii;

  • Nivelul de sensibilitate - afectează toleranța pielii la anumite substanțe.

În funcție de acești factori, fiecare dintre noi  întâmpină diferite probleme în decursul vieții. De exemplu, tenul gras, din cauza excesului de sebum, favorizează apariția acneei, în timp ce tenul uscat prezintă o elasticitate scăzută, favorizând apariția prematură a ridurilor.

Contrar aparențelor, tenul normal nu este sinonim cu tenul perfect, ci doar nu este descris ca fiind unul uscat sau gras. Prezintă în general câteva linii și riduri, iar tonul pielii este uniform, fără pete marcate.

La tenul uscat apare senzația pielii care strânge, cu zone uscate și descuamări. De altfel, cei care au tenul uscat se pot confrunta și cu  riduri premature, iritații și pori aproape invizibili.

Persoanele care prezintă un ten gras se întâmpină cu o piele lucioasă, uleioasă, cauzată de excesul de sebum, care este cauza celor mai multor probleme acneice. De asemenea, porii sunt mai vizibili, pielea este grasă pe tot parcursul zilei, ceea ce împiedică machiajul să rămână unul impecabil, având tendința de a se strânge și de a se îndepărta foarte ușor.

Tenul mixt prezintă zone uscate sau normale pe unele porțiuni ale feței și zone grase pe altele, cum ar fi zona T din care fac parte fruntea, nasul și bărbia. Mulți cred în mod eronat că au un ten uscat sau gras, când de fapt au un ten mixt. În acest fel, este destul de greu de găsit un ritual de îngrijire corect al tenului, care să fie suficient de puternic pentru  a exfolia tenul, fără a-l irita.

Tenul sensibil este intolerant la anumite substanțe chimice și condiții de mediu. Cei cu acest tip de ten sunt  predispuși la alergii, se irită și se înroșesc mult mai ușor. Din această cauză este important să se aleagă cu atenție cea mai bună îngrijire a pielii, pentru a se evita orice reacție adversă.

Fiecare tip de ten are nevoile lui specifice. De aceea, este important să știm pentru început cu ce tip de ten ne confruntăm, pentru a putea mai apoi să identificăm și cel mai bun tratament de îngrijire pentru pielea noastră. Gama de produse Pharmacore Acne Control oferă un tratament bogat și inovator ce cuprinde toți pașii pentru o curățare, hidratare și îngrijire completă pentru pielea grasă cu predispoziție la acnee: gel de curățare, mască hidratantă, cremă și gel tratament, supliment oral, spray de corp.

 

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!