Vezi toate noutăţile

Cum se formează punctele negre și de ce?

Cum se formează punctele negre și de ce?

Avem aproximativ 5 milioane de foliculi de păr pe corp, inclusiv sute de mii dintre aceștia pe față, ceea ce înseamnă cam tot atâtea șanse să dezvoltăm puncte negre inestetice și supărătoare. Deși punctele negre sunt rezultatul unor procese naturale și sănătoase, asta nu înseamnă că trebuie să le ignorăm, ci să le înțelegem cauza ca să putem acționa în consecință.

O bună parte dintre cele 5 milioane de foliculi conține un fir de păr și o glandă care produce sebum pentru a menține pielea sănătoasă. Atunci când celulele moarte ale pielii ajung în folicul, se amestecă cu sebumul și formează un blocaj care determină apariția unui comedon.

Dacă pielea rămâne intactă, comedonul se numește comedon închis, dar atunci când pielea care îl acoperă deschide, aerul pătrunde în comedon și duce la oxidarea sebumului care își schimbă culoarea din galben în maro-negru. Astfel apar punctele negre sau comedoanele deschise. Localizările cele mai frecvente ale acestora sunt pe față (frunte, nas, bărbie), dar pot apărea și pe spate, piept, brațe și umeri.

Cei care se află la pubertate sunt cei mai expuși, din cauza creșterii semnificative a hormonilor, care stimulează glandele pielii. Această schimbare este 100% normală, iar punctele negre sunt doar un efect secundar neplăcut.

În timp ce majoritatea cauzelor sunt rezultatul funcțiilor naturale care au loc în piele și corp, există și alți factori care contribuie. De exemplu, dacă pielea nu este curățată în mod corespunzător, celulele moarte ale pielii se acumulează în pori.

De asemenea, dacă utilizați produse cosmetice pe bază de ulei, acestea pot stimula dezvoltarea punctelor negre. De aceea, este bine să discutați cu medicul dermatolog despre produsele cosmetice recomandate tipului de piele. Ca recomandare, atunci când alegeți cosmetice, căutați mereu produse non-comedogenice, care nu vor înfunda porii.

Mediul poluat, umiditatea și căldura pot influența și ele apariția punctelor negre, însă indiferent de cauză, important este un tratament specializat. Sub nicio formă nu este recomandată stoarcerea acestora, pentru că ele se inflamează și, cu siguranță, se înmulțesc.

Gama de produse Pharmacore® Acne Control oferă un tratament complet și inovator ce cuprinde toți pașii pentru o curățare, hidratare și îngrijire pentru pielea grasă, cu predispoziție la acnee: gel de curățare, mască hidratantă, cremă și gel tratament, supliment oral, spray de corp.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!