Vezi toate noutăţile

De ce apare acneea la adulți?

De ce apare acneea la adulți?

Te gândești că acneea este o afecțiune a pielii caracteristică pubertății și că, ajunși la maturitate, adulții nu mai pot avea predispoziție la ea? Deși este adevarat că în perioada adolescenței, odată cu schimbarile hormonale, apar și dezechilibre ale pielii, nu este tot timpul așa. Adulții pot dezvolta și ei pe parcursul vieții acnee mai mult sau mai puțin severă, din diferite cauze.

Află că acneea la vârsta adultă afectează mai mult de 70% dintre adulții cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar femeile sunt în cele mai multe cazuri mai predispuse decât bărbații.  

În cazul adulților, acneea nu este doar o problemă de natură cosmetică, ci o afecțiune dermatologică cronică ce se declanșează spontan și care recidivează de multe ori. Cu toate că nu în cazul tuturor pacienților se poate croniciza, aceasta poate avea rezultate negative la nivel emoțional, cum ar fi scăderea încrederii în propria persoană și a confortului psihologic, în general.

Cum se manifestă acneea la adulti?

Acneea la adulți se găsește sub formă de comedoane (puncte albe și/sau puncte negre) prezente la nivelul tenului, gâtului, a spatelui și al pieptului. Caracteristicile acneei la adulți se manifestă prin acumularea de sebum și inflamație.

Care sunt cele mai bune tratamente pentru adulți?

Este important ca în cazul acneei să se efectueze un consult specializat la dermatolog unde, în urma unor analize, se va planifica împreună cu pacientul un tratament personalizat, folosind o combinație a următoarelor categorii de produse, precum anti-inflamatorii, antibacteriene, produse care să regleze secreția de sebum, să reducă hiperkeratinizarea și să păstreze bariera naturală a pielii. Se mai poate folosi terapia hormonală și se pot adăuga alte medicamente în funcție de necesitate.

Este de reținut că acneea poate fi prevenită prin folosirea unor produse special concepute de îngrijire a tenului seboreic, cu acnee sau predispoziție la acne precum cele din gama Pharmacore Acne Control alături de adoptarea unui stil de viață sănătos, activitate fizică, respectarea orelor de somn, o alimentație sănătoasă și controlul stresului.

Uneori poate fi destul de greu să rămâi optimist în decursul tratamentului, iar asta pentru că efectele pozitive se vor vedea în timp. De aceea, este important să adopți o atitudine pozitivă, să te informezi și să apelezi la cele mai bune produse destinate vindecării acneei. Îți recomandăm produsele din gama Pharmacore® Acne Control, care susțin atât adolescenții, cât și adulții în combaterea problemelor de acnee ce afectează pielea.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!