Vezi toate noutăţile

Diferențele dintre tenul bărbaților și cel al femeilor

Diferențele dintre tenul bărbaților și cel al femeilor

Atunci când pielea ta arată impecabil, este ușor să privești pe cineva în ochi cu un zâmbet încrezător. Dar atunci când ai de-a face cu pielea uscată, grasă sau chiar cu acnee, starea de spirit se schimbă radical. De aceea, îngrijirea corectă a tenului nu trebuie să fie o prioritate doar pentru femei, iar asta pentru că bărbații sunt expuși acelorași riscuri.

Cum diferă pielea bărbaților?

Una dintre cele mai importante diferențe între pielea femeilor și cea a bărbaților este reprezentată de influența hormonilor masculini și, în special, a testosteronului și derivaților săi. În organismul femeilor se secretă testosteron, însă cantitatea este în mod evident mult mai mică decât cea întâlnită la bărbați. Acest hormon acționează pe  piele prin stimularea activității glandelor sebacee. Acestea sunt glandele care eliberează sebum pe suprafața pielii, astfel încât pielea bărbaților este adesea mai grasă si mai predispusa la acnee.

În același timp, pielea bărbatului poate fi cu 20-30% mai groasă decât în cazul femeilor, datorită colagenului și a elastinei.

Cum ar trebui să arate o rutină corectă de îngrijire a pielii?

Îngrijirea tenului bărbaților este, de asemenea, foarte diferită. Mulți bărbați se bărbieresc în mod regulat, ceea ce poate induce mici traumatisme pe stratul superficial al pielii și acestea vor determina inflamație care poate întreține eventuale leziuni de acnee. De asemenea, bărbații care sunt foarte sportivi sau care lucrează în aer liber se vor confrunta cu mai mult stres oxidativ și vor fi mai expuși razelor solare.

Cu toate acestea, bărbații sunt reticenți în a folosi produse de curățare și tratament pentru ten, așa că riscurile de a dezvolta acnee cresc considerabil.

Cele mai importante aspecte pentru a ține la distanță acneea constau în curățarea eficientă urmată de exfoliere și de aplicarea unor produse de hidratare și fotoprotectie adecvate fiecărui tip de piele.

Nu lăsați numărul de pași să vă sperie! Cu puțină practică, o rutină adecvată de îngrijire a pielii va dura mai puțin de 5 minute dimineața și seara. Produsele din gama completă Pharmacore® Acne Control  (gel de curățare, mască hidratantă, gel de tratament, cremă tratament, spray pentru corp) te ajută să îți însusești o rutină ușoară de îngrijre a tenului și te scapă de acneea inestetică și de cicatricile lăsate de aceasta.

În plus, suplimentul oral Pharmacore® Acne Control  conține vitamine, minerale, antioxidanți și prebiotice și acționează din interior, blocând mecanismele de producere a acneei. Alege produse cu acțiune dovedită prin studii clinice!

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!