Vezi toate noutăţile

Efectele dăunătoare ale fumatului asupra pielii

Efectele dăunătoare ale fumatului asupra pielii

Fumatul are un impact negativ asupra pielii prin încetinirea procesului de vindecare, ceea ce înseamnă că poate influența timpul în care se vindecă leziunile din acnee. În mod particular, fumatul crește inflamația în organism. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care suferă de acnee, deoarece inflamația joacă un rol important în formarea acesteia.

Până în prezent, există numeroase studii care au examinat asocierea dintre fumat si acnee. Dintre acestea, cele mai multe au raportat un efect negativ al fumatului asupra acneei, însă problema este în continuare cercetată.

Un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Dermatologie a examinat 896 de bărbați și femei și a arătat că fumătorii au avut tendința de a avea o incidență mai mare a acneei și, cu cât au fumat mai mult, cu atât mai gravă s-a prezentat acneea. Cel mai recent studiu pentru a găsi o corelație între fumat și acnee s-a efectuat pe 17.345 adolescenți și adulți, iar datele au indicat o asociere semnificativă a efectelor fumatului asupra acneei.

Pe lângă alte complicații grave pe care le poate aduce sănătății, fumatul este legat de vindecarea lentă a rănilor. Din punct de vedere medical, leziunile acneei sunt o traumă pentru piele și, prin urmare, fumatul ar putea determina organismul să vindece mai lent leziunile în aceste cazuri. Pentru ca acneea să se vindece, pielea trebuie să primească o cantitate suficientă de sânge, iar celulele pielii trebuie să formeze substanțe fundamentale pentru a repara rana. Fumatul reduce aceste funcții, deoarece încetincește fluxul de sânge din piele, ceea ce încetinește considerabil și procesul de vindecare.

O altă cale prin care fumatul poate influența acneea este prin modificările la nivel hormonal. Hormonii, în special concentrațiile mai ridicate ale testosteronului la bărbați și femei, precum și dezechilibrele hormonilor feminini (estrogen și progesteron) sunt cunoscute că agravează acneea. Studiile au arătat că fumatul reduce nivelurile de estrogen la femei și poate afecta funcția ovarelor. Tot din această cauză, ciclul menstrual poate deveni neregulat.

De asemenea, fumatul este strâns asociat cu ridurile și îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, fumatul pătează dinții și poate grăbi pierderea părului. Renunțarea la fumat este una dintre cele mai bune măsuri de prevenție în aceste cazuri. În plus, Pharmacore® Acne Control a dezvoltat o  gamă completă de produse care ajută la tratarea acneei și a cicatricilor lăsate de aceasta: gelul de curăţare şi gelul de tratament, crema, masca, tratamentul oral și spray-ul de corp. Toate acestea contribuie la curăţarea și întreținerea completă a tenului.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!