Vezi toate noutăţile

4 greșeli pe care să nu le mai faci ca să ai un ten curat

4 greșeli pe care să nu le mai faci ca să ai un ten curat

Știm că cel mai la îndemână e să dai vina pe mama și pe tata pentru toate coșurile care îți apar atunci când te aștepți mai puțin, dar, recunoaște, ai și tu o parte din vină. Sunt greșeli aparent mici și nesemnificative din rutina ta zilnică, greșeli care, în timp, duc la apariția problemelor cu tenul. S-a dovedit că e mult mai ușor să îți schimbi rutina, și să ai grijă să eviți aceste greșeli, decât să te lupți ani în șir cu acneea. Acesta este și motivul pentru care îți prezentăm cele mai mari patru greșeli pe care nu ar trebui să le mai faci dacă vrei să ai un ten mai sănătos și mai curat.

  1. Spală-te corect pe față!

Că e obligatoriu să te speli pe față în fiecare seară, pentru a înlătura machiajul, bacteriile și particulele de praf de peste zi – ăsta nu mai e un secret pentru nimeni. Vorbim aici de prima și cea mai importantă regulă dacă vrei să ai un ten sănătos.

Dar e bine să știi e că e la fel de important și cum alegi produsele cu care te speli pe față: dacă folosești un săpun care usucă prea tare pielea, vei avea de suferit. Un astfel de produs duce la apariția acneei, fiindcă îți forțează pielea să producă mai multe uleiuri, care să o protejeze. De asemenea, e bine să știi că nici gomajul făcut prea des nu e benefic pentru ten. Scrub-ul irită pielea, cauzează inflamație și duce la apariția acneei. În plus, e important să te ferești, pe cât posibil, de produsele care conțin substanțe sintetice în exces.

  1. Atenție la telefonul mobil!

Atingi, în timpul unei zile, zeci de suprafețe care numai curate nu sunt: masa de cafea, biroul, banca din parc, bara din autobuz, scaunul de la metrou etc. Evident, nu te poți spăla mereu pe mâini, așa că duci telefonul la ureche cu aceleași mâini cu care atingi tot felul de suprafețe pline de bacterii. Telefonul atinge fața, iar bacteriile sunt transferate instant pe tenul tău. O idee ar fi să folosești căști pentru a vorbi la telefon sau, dacă nu îți este foarte comod, măcar ai grijă să porți mereu la tine – și să folosești cât mai des – un dezinfectant pentru mâini. Poate părea un moft și o exagerare, dar nu e, crede-ne.

  1. Ai grijă când faci sport!

E bine să transpiri, este bine pentru corpul și pentru mintea ta, așa îți dai seama că nu mergi degeaba la sală și tot așa simți că organismul ți se umple de endorfine – hormonii fericirii. Dar transpirația poate fi problematică pentru tenul tău, așa că tratează subiectul cu mai multă atenție. Materialele și echipamentele de la sală (fie că mergi la yoga, gimnastică, Kangoo Jumps sau Tae-Bo) sunt pline de impurități și bacterii care pot ajunge foarte ușor pe pielea ta.

De aceea, când mergi la sală, e bine să dezinfectezi saltelele și ganterele (și restul echipamentelor) înainte și după ce le folosești. Nu uita să îți speli echipamentul după fiecare folosire și să ai la tine, mereu, produsele de îngrijire pe care le folosești mereu pentru tenul tău.

  1. Eterna problemă: ce mănânci

Ți s-a spus de nenumărate ori că ciocolata, de exemplu, poate accentua anumite probleme pe care le ai cu tenul, dar poate că nu ai luat niciodată în serios problema. Însă specialiștii în nutriție și în dermatologie confirmă că, într-adevăr, alimente precum cele care conțin zahăr în exces sau carbohidrați peste măsură sunt dăunătoare tenului tău. Ar fi o cruzime din partea noastră să îți spunem să renunți de tot la ciocolată, paste, pâine etc., dar e bine să știi că o dietă echilibrată are efecte vizibile și asupra tenului. Nu trebuie să scoți din alimentația ta toate aceste alimente dăunătoare, ci doar să le consumi cu măsură. Și să ai mereu grijă să pui pe masă cât mai multe fructe și legume în stare proaspătă.

Produsele din gama Pharmacore Acne Control (gel de curățare, mască hidratantă, gel de tratament, cremă tratament, spray pentru corp) au și mai bune rezultate dacă sunt combinate cu un stil de viață sănătos și o mai mare atenție la acțiunile pe care le faci în fiecare zi. Începe marea schimbare cu pași mici, unul câte unul, în fiecare zi, și vei vedea că e mult mai ușor să ai fața curată, să stai în lumină, să nu îți mai fie greu să te privești în oglindă și să scapi de acnee odată pentru totdeauna.

 

Foto: www.pexels.com

 

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!