Vezi toate noutăţile

Cât de importantă este protecția solară în tratamentul acneei

Cât de importantă este protecția solară în tratamentul acneei

Dacă ați început deja un program de tratament pentru acnee, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să alegeți protecția solară potrivită. Protejarea de soare este esențială pentru succesul pe termen lung al programului de tratament. Contrar unelor mituri, soarele nu vindecă acneea, ci doar o poate usca pe moment, însă adesea revine mai agresiv.

Expunerea la soare este sănătoasă, pentru că avem nevoie de vitamina D. În același timp, protecția este deosebit de importantă, pentru că ne ferește de multe afecțiuni ale pielii și în special de tumorile cutanate maligne. Pielea expusă în mod repetat la soare fără protecție UV îmbătrânește prematur și poate dezvolta pete.

Diferitele tipuri de piele au nevoie de diferite tipuri de protecție solară. Cu cât pielea este mai închisă, cu atât este mai important să utilizați protecția solară atunci când tratați acneea, deoarece aveți un potențial mai mare de patare a pielii pe termen lung.

Puteți susține că bronzul intens face imperfecțiunile mai greu de văzut și este adevărat. Un bronz excelent poate să îndrepte atenția de la pielea imperfectă către contururile corpului. Cu toate acestea, un astfel de bronz necesită o expunere repetată la soare, în reprize scurte SI IN ORELE INDICATE DE MEDIC, cu protecție solară, pentru a nu arde pielea.

Multe persoane care suferă de acnee nu suportă senzația dată de protecția solară chiar dacă știu că au nevoie de ea, dar asta pentru că nu utilizează tipul adecvat pielii LOR. Dacă aveți pielea grasă și nu utilizați machiaj, utilizați un agent de protecție solară care conține oxid de zinc și / sau dioxid de titan. Aceste substanțe chimice servesc ca o barieră fizică la lumina soarelui și nu se simt pe piele. Dacă aveți piele grasă și utilizați machiaj, alegeți un fond de ten care conține protecție solară, de cel puțin SPF 15.

Protecția solară este esențială pentru a nu transforma efectele pozitive ale soarelui în unele negative, care ne pot îmbătrâni prematur pielea și pot agrava acneea. Alegeți produse de protecție recomandate de medic și adaptate tipului de piele. Produsele din gama Pharmacore Acne Control ajută în lupta cu acneea și, de asemenea, încurajează persoanele predispuse la astfel de afecțiuni ale pielii să se ferească de razele directe ale soarelui.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!