Vezi toate noutăţile

Care este legătura dintre schimbările hormonale și acnee?

Care este legătura dintre schimbările hormonale și acnee?

Probabil ți s-a întamplat des să te gândești dacă nu cumva acneea are legatură cu dereglarea hormonală sau cu perioada din lună în care te afli. Cu siguranță, doamnele și domnișoarele cunosc acele zile în care se simt supărate, frustrate și foarte emotive, uneori fără niciun motiv aparent și dau adesea vina pe hormoni. Indiferent de ceea ce ar crede bărbații, nu este doar o simplă scuză, căci hormonii, în fapt, joacă un rol foarte important în sănătatea și bunăstarea femeilor. Nivelurile fluctuante de hormoni pot avea un impact vizibil asupra stării de spirit, dorinței sexuale, fertilității și ovulației, dar și asupra aspectului pielii femeilor.

În cazul femeilor, problemele hormonale sunt frecvente și există anumite cauze care pot destabiliza echilibrul natural al corpului. Cei mai comuni factori sunt menopauza, sarcina, ciclul menstrual, pilulele contraceptive, dar există și cauze care țin de stilul de viață, cum ar fi programul haotic de somn, stresul, o dieta săracă și lipsa de mișcare. Alte cauze pot fi reprezentate chiar de boli, precum cele de tiroida sau diabetul. Dar întrebarea este: ,,Cum ne putem da seama daca acneea arată probleme legate de dezechilibre hormonale?”

În primul rând, ar trebuie să fim atente la sincronizarea erupțiilor. În cazul perioadei de apariție a erupțiilor, acneea care are o componentă hormonală va aparea de obicei în momente previzibile, datorită naturii ciclice a schimbărilor hormonale, în timpul fazelor ciclului menstrual. De cele mai multe ori, săptămâna înainte de ciclul menstrual este momentul în care simptomele sunt la intensitate maximă. Unele femei au erupții caracteristice în timpul menstruației sau chiar și în timpul ovulației.

În al doilea rând, localizarea acneei are și ea importanță: când apare sub pomeți și de-a lungul mandibulei este adesea mult mai probabil să fie legată de problemele hormonale, decât acneea care apare pe frunte.

În al treilea rând, ar trebuie să fim atente și la forma, dimensiunea și aspectul leziunilor. De cele mai multe ori, acneea hormonală se însoțește de papule și noduli roșii, inflamați și sensibili la atingere. În multe cazuri, vindecarea în absența unui tratament adecvat duce la apariția de cicatrici inestetice.

În situația în care acneea se ameliorează odată cu folosirea anticoncepționalelor, acesta este un indiciu că hormonii se află în spatele problemei.

Așadar,  Pharmacore® Acne Control știe că o mulțime de femei se confruntă cu apariția coșurilor înainte de menstruație, din cauza schimbărilor hormonale. Dacă suferiți de acnee, de vină ar putea fi excesul de hormoni androgeni (hormoni masculini, cum ar fi testosteronul). Acest lucru se întamplă adesea în cazul sindromul de ovar polichistic (PCOS), o boală în care există un dezechilibru hormonal important. Femeile care au aceasta problemă pot avea acnee severă, dificultăți în controlul greutății, creșterea părului facial în exces, precum și cicluri menstruale anormale sau absente.

Cu toate acestea, produsele Pharmacore® Acne Control te vor ajuta să ții leziunile sub control și să le tratezi din interior cu ajutorul suplimentului alimentar   Pharmacore® Oral, dar și a altor produse precum gelul de curățare, crema tratament și gelul tratament.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!