Vezi toate noutăţile

Beneficiile sportului asupra sănătății fizice și psihice

Beneficiile sportului asupra sănătății fizice și psihice

Cu toții știm că sportul este benefic pentru sănătatea fizică, însă ultimele cercetări dovedesc că participarea la diverse activități fizice poate avea un impact pozitiv și asupra sănătății psihice și, drept urmare, poate îmbunătăți viața socială.  Implicarea într-o activitate fizică, deși poate părea solicitantă la început, după ce organismul își intră în ritm, nu este altceva decât o explozie de fericire și relaxare.

 

Indiferent dacă jucați baschet, volei sau fotbal, lucrați la o sală de gimnastică sau faceți o plimbare prin parc, activitatea fizică declanșează eliberarea endorfinelor, care vă fac să vă simțiți mai fericiți și mai relaxați.  Sporturile în echipă oferă, în special, șansa de a vă angaja într-o provocare satisfăcătoare. În plus, vă îmbunătățește aptitudinile și vă oferă beneficii sociale, permițându-vă să vă conectați cu colegii și prietenii.

Chiar și o oră pe zi de sport poate face minuni pentru nivelul de stres. Ideea că sportul poate reduce acneea este adesea explicată prin efectul transpirației, care poate ajuta la înlăturarea toxinelor din organism.

În timp ce activitatea fizică poate avea un impact pozitiv asupra acneei, o igienă necorespunzătoare o poate agrava. Atingerea diferitelor aparate de exerciții comune sau purtarea aceluiași echipament sportiv mai multe zile la rând, în combinație cu transpirația, pot face ca bacteriile să se răspândească rapid și să astupe porii. Acneea se formează atunci când porii sau foliculii de păr ramân blocați cu piele moartă sau/și sebum și astfel creează un mediu propice bacteriilor.


Pentru a reduce acneea, sportul necesită cea mai bună igienă posibilă. Încercați să ștergeți cu șervețele umede aparatele de exerciții, înainte de folosire. Apoi, evitați să vă atingeți fața cu mâinile și folosiți un prosop curat pentru a șterge transpirația. Purtați echipament sportiv fabricat din țesături naturale, pentru a permite aerisirea și pentru a putea elimina umezeala. Când ați terminat exercițiile, faceți un duș și utilizați produse specializate, cum este gelul de curățare Pharmacore®Acne Control, care înlătură excesul de transpirație și sebum.

Gama completă Pharmacore®Acne Control, care conține gel de curățare, mască hidratantă, gel de tratament, cremă tratament, spray pentru corp și tratament oral, susține activitatea fizică pentru îmbunătățirea stării generale a organismului și recomandă, în paralel, folosirea tratamentelor aplicate local sau administrate pe cale orală. Aceste produse reglează excesul de sebum și reînvață glandele sebacee să producă sebum asemeni pielii normale, curăță tenul de celulele moarte și eliberează porii care sunt blocați, reduc eficient roșeața, calmează zonele inflamate și blochează excesul bacteriilor din piele care produc și întrețin acneea.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!