Vezi toate noutăţile

Cum poți susține moral un prieten care suferă de acnee?

Cum poți susține moral un prieten care suferă de acnee?

De obicei, acneea apare în perioada adolescenței, dar asta nu este o regulă generală, deoarece și adulții o pot avea. Prin urmare, dacă nu suntem printre cei care dezvoltă o astfel de afecțiune, este cel mai probabil să fim prietenul/prietena cuiva care se confruntă cu acnee. În majoritatea cazurilor, această persoană are anumite temeri personale, dar și sociale, de care este bine să fim conștienți, pentru a îi putea asigura suportul moral de care are nevoie.

În cazul în care nu ai avut niciodată acnee este greu să te pui în pielea celuilalt, dar măcar îți poți imagina că nu este deloc plăcut. Dacă ai avut în adolescență această problemă, poți empatiza direct cu cel de lângă tine, știind ce să îi spui și cum să te comporți vis-a-vis de problema pe care o are. Indiferent că te afli în primul sau în al doilea caz, s-ar putea ca următoarele informații să te ajute pe tine, în calitate de prieten.

Ceea ce este necesar să știi este că afecțiunile tenului provoacă o durere atât fizică, cât și psihică, resimțită prin starea de discomfort și dorința de a acoperi imperfecțiunile. Mulți oameni devin mai timizi, mai retrași și cu greu se simt bine în preajma celorlalți. Este bine să ții cont ca atunci când te întâlnești cu cineva care suferă de acnee să îl integrezi în cercul de prieteni și să îl complimentezi de fiecare dată când ai ocazia pentru calitățile reale pe care acesta le are crescându-i, astfel, stima de sine.

Ideal ar fi să nu fixezi cu privirea imperfecțiunile, chiar daca acestea sunt evidente, și să te comporți ca și când acestea nici nu ar exista. Susține-ți prietenul, oferă-i informațiile pe care le cunoști sau afli prin documentare despre acne (cauze, soluții) și îndrumă-l să meargă la dermatolog pentru a-și rezolva problema, fără a pune niciun fel de presiune.

Nu uita că acneea este o afecțiune care poate apărea oricând, indiferent de vârstă și stilul de viață adoptat, de aceea nu trebuie să îi judecăm pe cei care o au, ci din contră, să le oferim un mediu de acceptare și de iubire în care să se poată dezvolta sănătos și frumos. Și cel mai important este să reții ca acneea se tratează, există soluții inovative precum produsele din gama Pharmacore® Acne Control, care ajută organismul să combată acneea atât la nivel sistemic (din interior), cât și la nivelul pielii actionând pe toate mecanismele de producere a acneei. La nivel emoțional, ajută foarte mult să avem o atitudine pozitivă și să acordăm timp și încredere în tratarea acneei și în general în susținerea sănătății întregului organism.

Pharmacore® Acne Control te ajută să fii informat cât mai bine despre toate cauzele și consecințele acneei și îți oferă soluții special dezvoltate pentru combaterea acneei astfel încât să-ți poți susține prietenii care se confruntă cu acneea pentru a depăși cu success astfel de situații.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!