Vezi toate noutăţile

Tratăm acneea acasă, la medic sau la farmacist?

Tratăm acneea acasă, la medic sau la farmacist?

Afecţiunile şi tulburările adolescenților sunt multiple. De la acnee la tulburări psihice, de la obezitate la tulburări menstruale, de la bulimie sau anorexie la tulburări hormonale, toate au o componentă fizică şi una psiho-socială. Dintre toate afecţiunile adolescenţei, cea mai comună este acneea, pentru că lasă semne vizibile pe faţă. Zone roşii sau cu pustule, acestea lasă deseori cicatrici, ceea ce deranjează chiar mai mult decât acneea în sine.

Adolescenții se simt furioşi, jenaţi, uneori se însingurează, lăsând cale liberă unor posibile tulburări. Ca şi cum nu ar fi suficient, presiunea mediatică este mare: imagini cu chipuri sublime, zone ale feței impecabile şi machiaj desăvârșit, care întregesc imaginea perfecţiunii construite.

Din acest motiv, marea majoritate apelează la soluții disperate, cumpără produse de calitate nedovedită clinic sau apelează acasă la diverse remedii naturiste, fără rezultate. Chiar dacă unele ,,tratamente” naturale pot părea că dau rezultate la început, pielea se obișnuiește și acneea poate reveni într-un mod mai sever.

În același timp, neglijența sau faptul că persoanele în cauză nu cunosc tipul de acnee de care suferă, nu respectă o igienă strictă și nu știu ce tratament să aplice, pot agrava acneea, ceea ce va duce și la formarea unor pete sau cicatrici

Ce e de făcut?

În teorie, părinţii ar trebui să petreacă mai mult timp cu adolescentul, să fie mai înţelegători şi mai flexibili. Să-i susțină şi să-i înţeleagă, să îi liniștească şi să îi consilieze. Cu toate acestea, cu autonomia şi nevoia de independenţă crescute, adolescenţii acceptă cu greu să se destăinuie părinţilor şi, cu atât mai puţin, să le accepte sfaturile. În acest caz, psihologul să fie ,,la îndemână”, medicul de familie să fie practic ca parte din familie, iar medicul dermatolog la doar un click programare.

În practică, adolescenţii sunt la un click distanţă de informaţii de pe internet, iar farmacistul – în cel mai fericit caz – preia rolul medicului sau chiar al psihologului.

Farmaciștii sunt nevoiţi de cele mai multe ori să facă o anamneză fulgerătoare şi să dea sfaturi şi tratamente rapide. Spre deosebire de varianta în care adolescentul apelează acasă la tot felul de remedii neverificate clinic, farmaciștii au competența necesară de a explica modul în care funcționează produsele și pot ajuta pacientul, pentru că își cunosc brandurile comercializate.

Pentru un plan de tratament personalizat și adaptat tipului de acnee cu care se confruntă adolescentul/adultul, controlul la medicul dermatolog rămâne cea mai bună soluție.

Din fericire, Pharmacore® Acne Control a dezvoltat o  gamă completă de produse: gelul de curăţare şi gelul de tratament, crema, masca, tratamentul oral și spray-ul de corp. Toate acestea contribuie la o curăţare şi apoi o întreţinere şi o îngrijire impecabilă ale tenului.  Pharmacore® Acne Control vine în ajutorul adolescenților cu sfaturi şi mai ales, cu inovaţie în materie de soluţii şi produse de îngrijire dedicate tenului acneic sau cu tendinţă la acnee.

Gama Pharmacore® Acne Control

Gama completă pentru tenul cu forme ușoare și moderate de acnee.

Află mai multe despre gama

Uite cum este să fii social!